top of page

5 films over migratie

Bijgewerkt op: 4 mei 2022

Omdat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden, zetten wij 5 topfilms over migratie op een rijtje:First they killed my father: De film They Killed My Father First (A Daughter from Cambodia) is een van de belangrijkste films die vertelt over de bloedbaden van de Rode Khmer in Cambodja, en de details van de burgeroorlog door het verhaal van een meisje dat haar moeder verloor en vader in de oorlog Burgeroorlog in Cambodja. Dan probeert dat meisje haar leven te redden door op de vlucht te gaan.


Adú: Mateo werkt als een burgerwacht die belast is met het beschermen van het prikkeldraad dat Spanje en Afrika scheidt om de toegang van Afrikaanse migranten te voorkomen, en wanneer Javi botst met een immigrant en hem vermoordt, zorgt hij er snel voor dat de rest van de migranten boos wordt en er chaos ontstaat. Ondertussen proberen Adu en haar broer hun leven te redden door te ontsnappen naar een veilige plek.


The Red Sea Diving Resort: Een verlaten strandhotel wordt de laatste hoop voor Ethiopische vluchtelingen die geen eten en tijd meer hebben. Deze film is gebaseerd op een waargebeurde verhaal en speelt zich af tijdens de Etiopische Burgeroorlog (in het begin van de jaren tachtig).


His House: In deze thriller ontvlucht een jong stel het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan, op zoek naar een nieuw begin. Na een heftige reis vragen ze asiel aan in Engeland. Ze worstelen echter om zich aan te passen aan hun nieuwe leven in een klein Engels stadje: ze worden gekweld door een duistere kracht in hun nieuwe huis. His House vraagt aandacht voor de mentale gezondheid van vluchtelingen.


The Terminal: Deze film uit 2004 met Tom Hanks als de Oost-Europese Viktor, laat zien hoe het is om staatloos te worden: Victor zit vast op een vliegveld in New York en mag de Verenigde Staten niet in, omdat de VS zijn land niet meer erkent als onafhankelijk land. Daar is tijdens zijn vlucht namelijk een burgeroorlog uitgebroken. Zijn paspoort is niet meer geldig waardoor hij ook niet kan terugkeren naar zijn thuisland. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mehran Karimi Nasseri, een Iraanse asielzoekers die meer dan 10 jaar vastzat op het vliegveld van Parijs.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page